Architecten en Milieu-adviseurs
datebrief

Nieuws

Bodemonderzoek en -sanering
Inmiddels vervangen door de kaart 2012-2017.

Formulier grondverzet Helmond

PDF bodemkwaliteitskaart Helmond

PDF bodembeheerplan Helmond

B1: industrie voor 1967
B2: woningen voor 1945
B3: wonen 1945-1980
B4: industrie na 1967, veen, wonen na 1980 en landelijk gebied.

O1: Industrie voor 1967
O2: Wonen voor 1945
O3: Veengronden, woningen tussen 1945 en 1980 en overige gebieden

gedigitaliseerd d.d. 28-12-2011

_POSTEDBY op Donderdag 06 oktober 2011 (3692 _READS)
    Printen [P]

Meer artikelen in categorie Bodemonderzoek en -sanering

agentschap.nl

• Nederlandse bedrijven investeren miljarden in energie & milieu

Nederlandse bedrijven investeerden samen voor meer dan € 3,6 miljard in energiezuinige maatregelen en milieuvriendelijke technieken. Zij kregen daarvoor ruim € 200 miljoen fiscaal voordeel.

• Webinar: Verdieping INTERREG North West Europe (NWE)

Bent u bekend met INTERREG NWE? Op woensdag 16 september organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een verdiepend webinar over deze Europese subsidieregeling.

Het Europese subsidieprogramma INTERREG investeert in innovatieve en duurzame projecten die Europa sterker maken. NWE is een van de 3 programma's van INTERREG. Het NWE-programma kent voor de subsidieperiode 2015-2020 verschillende regels en voorwaarden. In dit onlineseminar gaan de contactpersonen uitgebreid in op de inhoud van het programma, de regels en voorwaarden voor deelname en tips en adviezen om de slagingskans te vergroten.

Voor wie

Het webinar is vooral interessant voor potentiële deelnemers aan het NWE-programma of voor degenen die nog twijfelen tussen NWE en andere financieringsfondsen voor internationale duurzame of innovatieve projecten.

Inhoud

Het volgende komt op het webinar aan bod:

• inleiding over NWE: focus, uitgangspunten en planning calls
    • verschil tussen NWE en andere beschikbare fondsen
    • voorwaarden voor deelname aan NWE
    • financieringsmogelijkheden
    • lessen en ervaringen uit de eerste call, resultaten en aanbevelingen
    • two step approach: eerste ervaringen en verwachtingen voor stap 2
    • tips en adviezen voor de nieuwe calls

Presentatie

Gé Huismans en Lidwien Slothouwer, contactpersonen voor INTERREG bij RVO.nl, verzorgen de presentatie. De contactpersonen helpen in alle fasen van het programma – van globaal idee, het zoeken van partners tot de definitieve indiening.

Meedoen

U kunt het webinar live vanachter uw eigen computer, tablet of smartphone volgen en direct reageren of vragen stellen. Ook kunt u de complete presentatie na afloop op ieder willekeurig moment terugkijken. Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht.

INTERREG

Op 9 oktober organiseert RVO.nl een kennismakingswebinar over INTERREG voor nieuwkomers. Voor NSR en Europe volgen aparte verdiepende webinars.

• Webinar: Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers

Bent u bekend met INTERREG? Op vrijdag 9 oktober organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een kennismakingswebinar over deze Europese subsidieregeling. Het webinar is bedoeld voor nieuwkomers die nog niet (goed) bekend zijn met de regeling.

Het Europese subsidieprogramma INTERREG investeert in innovatieve en duurzame projecten die Europa sterker maken. De contactpersonen van de INTERREG-programma's van RVO.nl verzorgen op vrijdag 9 oktober om 11:00 uur een kennismakingswebinar. U leert daar welke programma's en mogelijkheden de regeling biedt.

Voor wie

Het webinar is vooral interessant voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden die voor het eerst meedoen of partner willen worden in een INTERREG-project.

Inhoud

Het volgende komt op het webinar aan bod:

• Welke programma's en thema's kent de vijfde programmaperiode?
    • Wie kan er meedoen en wat zijn de voorwaarden voor deelname?
    • Hoe schrijf ik een projectvoorstel?
    • Hoe vraag ik de subsidie aan?
    • Hoe kom ik aan de juiste samenwerkingspartners?
    • Hoe zit het met de (voor)financiering en hoeveel subsidie krijg ik?

Presentatie

Gé Huismans en Lidwien Slothouwer, contactpersonen voor INTERREG bij RVO.nl, verzorgen de presentatie. De contactpersonen helpen in alle fasen van het programma – van globaal idee, het zoeken van partners tot de definitieve indiening.

Meedoen

U kunt het webinar live vanachter uw eigen computer, tablet of smartphone volgen en direct reageren of vragen stellen. Ook kunt u de complete presentatie na afloop op ieder willekeurig moment terugkijken. Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht.

INTERREG NWE

Op 16 september organiseert RVO.nl een verdiepend webinar over INTERREG NWE. Voor NSR en Europe volgen aparte verdiepende webinars.

• Ethiopië Business Event

Heeft u belangstelling voor mogelijkheden om te ondernemen of te investeren in Ethiopië? Meld u dan aan voor het Ethiopië Business Event.

De Netherlands-African Business Council (NABC) organiseert dit evenement samen met de Ethiopische ambassade in Brussel en de Nederlandse ambassade in Addis Abbaba, Ethiopië.

Meer informatie en aanmelding

Meer informatie, het programma en een aanmeldformulier vindt u op de website van NABC.

De voertaal tijdens het evenement is Engels.

Meer informatie over zakendoen in Ethiopië vindt u op de landenpagina Ethiopië.

• Zakendoen in België iets voor u?

Interesse in zakendoen in België?

SIKB nieuws

Pagina gegenereerd in 0.9 seconden.