Architecten en Milieu-adviseurs
datebrief
 

Nieuws

Bodemonderzoek en -sanering
Inmiddels vervangen door de kaart 2012-2017.


Formulier grondverzet Helmond

PDF bodemkwaliteitskaart Helmond

PDF bodembeheerplan Helmond

B1: industrie voor 1967
B2: woningen voor 1945
B3: wonen 1945-1980
B4: industrie na 1967, veen, wonen na 1980 en landelijk gebied.

O1: Industrie voor 1967
O2: Wonen voor 1945
O3: Veengronden, woningen tussen 1945 en 1980 en overige gebieden

gedigitaliseerd d.d. 28-12-2011

_POSTEDBY op Donderdag 06 oktober 2011 (2947 _READS)
    Printen [P]
 

Meer artikelen in categorie Bodemonderzoek en -sanering 
 

agentschap.nl

 • Toewijzingspercentages invoerregelingen pluimvee en eiersector - oktober 2014

  Thumbnail: 

  Invoer pluimvee

  De Europese Commissie heeft de toewijzingspercentages gepubliceerd voor diverse invoerregelingen in de pluimvee- en eiersector.

 • TKI-EnerGO-bedrijfsevenement - Van innovatie naar markt

  Tijdens het bedrijfsevenement 'Van innovatie naar markt' ontmoeten vraag (gemeenten en projectontwikkelaars) en aanbod (leveranciers van duurzame warmte- en koudeoplossingen) elkaar.

  Het evenement biedt naast inspiratie volop gelegenheid om nieuwe partners te vinden waarmee u innovatieve oplossingen in de markt zet. De bijeenkomst heeft u het volgende te bieden:

 • Landelijke EnergieAmbassadeursTop

  Houdt u zich bezig met energiebesparen? En helpt u daarbij uw buren, straatgenoten of de hele buurt? Dan bent u een energieambassadeur, straatambassadeur, milieucoach of hoe je het ook maar noemt, en bent u van harte welkom op de eerste landelijke EnergieAmbassadeursTop. 

  Wat wilt u leren, wie zijn uw collega ambassadeurs, wat zijn de ervaringen van uw collega-ambassadeurs? Aan het einde van de dag gaat u naar huis met meer antwoorden dan vragen.

 • Brandstofcellen geschikt voor Nederlandse huishoudens

  Thumbnail: 

  Brandstofcel thumb

  ​Verschillende brandstofcellen die op de markt beschikbaar zijn, zijn geschikt voor aansluiting op het Nederlandse aardgas en huishoudens.

 • Toewijzingscoëfficiënt vastgesteld uitvoer kaas naar de VS

  Thumbnail: 

  kaas

  De Europese Commissie heeft de toewijzingscoëfficiënt vastgesteld voor de afgifte van uitvoercertificaten voor kaas naar de Verenigde Staten.

 

SIKB nieuws

 • SIKB TV: workshop over aanleggen en onderhouden van tankinstallaties
  Op 22 september 2014 zijn de technische aspecten van het aanleggen en onderhouden van ondergrondse stalen tanksinstallaties toegelicht.
 • Nieuwe versie BRL en protocol Bodemenergie beschikbaar
  Nieuwe versie 2.0 van BRL SIKB 11000 en protocol 11001 beter afgestemd op de praktijk. Vanaf nu te gebruiken. Versie 1.1 kan nog gebruikt worden tot 1 april 2016. Direct naar documenten
 • Co-creatie werkt op het SIKB-congres
  Dit jaar zagen we op het SIKB congres 'De Ultieme Tango' co-creatie in actie. Het resultaat: een prima dag, ook om te netwerken, en drie werkgroepen die de meest populaire onderwerpen gaan uitwerken.
 • Nieuwe SIKB BRL 7000 beschikbaar
  Met ingang van heden kan iedereen zich laten certificeren volgens de nieuwe SIKB BRL 7000 versie 5. Vanaf 1 januari 2015 kan men zich ook laten erkennen volgens deze nieuwe erkenning. Per 1 oktober 2015 is certificering en de wettelijke erkenning volgens de huidige regeling niet meer mogelijk. Met de wijzigingen sluit de BRL aan op de actuele regels van de Raad voor Accreditatie en is deze toekomstbestendig gemaakt.
 • Nieuwe versie BRL SIKB 7500 (“Bewerken van verontreinigde grond en baggerspecie”)
  Het Centraal College van Deskundigen Bodembeheer heeft een nieuwe versie vastgesteld van de beoordelingsrichtlijn BRL 7500 “Bewerken van verontreinigde grond en baggerspecie” (versie 4.0). Dit is gebeurd op verzoek van de Raad voor Accreditatie die nieuwe regels heeft vastgesteld waaraan BRL-en moeten voldoen.

 
 
Pagina gegenereerd in 0.67 seconden.